• Duurzaam
  • Snel
  • Persoonlijk
  • Eerlijk

Groenbezorgen in het nieuws

Het groene peloton blijft niet onopgemerkt! Regelmatig verschijnt Groenbezorgen in het nieuws. Hieronder een aantal publicaties waar we trots op zijn.

Samen voor slimme, groene logistiek

Het verhaal van Groenbezorgen begon zes jaar geleden vanuit een schuur, met één fiets. Inmiddels zijn er drie vestigingen in Uden, Veghel en Oss. Maar de aanpak van eigenaren Ruud en Thijs Alofs is nog hetzelfde als op dag één. Open, transparant en sociaal. "Wij zijn die vriendelijke pakketbezorgers om de hoek. En dat gaat niet veranderen."

Lees het artikel (pagina 32+33)

YouTube serie 'Over de vloer bij' te gast bij Groenbezorgen

EEN KIJKJE IN ONZE THUISBASIS (HQ) 😌

YouTube serie 'Over de vloer bij' was afgelopen week te gast op onze HQ in Uden.

Spannend... Vanaf vandaag: 'Het Succes van de Tweeling: Groei van een duurzame bezorgservice' te zien op YouTube.

Bekijk de video

Sjees on Tour bij o.a. Groenbezorgen

De Sjees on Tour fietskaravaan deed op donderdag 1 juni Veghel aan en bezocht daar verschillende bedrijven, met het doel om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Bedrijven worden door organisator Ons Brabant Fietst gezien als een belangrijke schakel, omdat zij op verschillende manieren hun personeel kunnen aanmoedigen om vaker de fiets te pakken.

Lees het artikel

Hendriks schenkt Stichting Caritas kleding

Onlangs is er door Hendriks voor Bouw en Industrie uit Uden grote opruiming gehouden in hun kledingmagazijn. Duurzaamheid vinden zij belangrijk en daarom hebben zij de kleding die niet meer meer door hen verkocht kan worden, geschonken aan Stichting Caritas St. Petrus in Uden.

Lees het artikel

Vergeet de Coca-Cola kersttruck. Hier is Groenbezorgen!

Eerder was het pas kerst, als je de Coca-Cola kersttruck had gespot. Met al die lampjes én natuurlijk het heerlijke ‘Holidays are coming’ op de achtergrond. Maar die tijd is voorbij. Want Groenbezorgen uit Uden lanceert een compleet vernieuwde versie van de Coca-Cola video én song. Waarin licht en samen zijn nog steeds een hoofdrol spelen.

Lees het artikel

Groenbezorgen komt met eigen versie van wereldberoemde Coca-Cola-kersttruck

Eerder was het pas kerst, als je de Coca-Cola-kersttruck had gespot. Met al die lampjes én het liedje ‘Holidays are coming’ op de achtergrond. De duurzame bezorgdienst Groenbezorgen uit Uden lanceert een compleet vernieuwde versie van de Coca-Colavideo en song waarin licht en samen zijn nog steeds een hoofdrol spelen.

Lees het artikel

Koeriers Groenbezorgen zijn nu soort rijdende kerstboom, clipje knipoogt naar Coca-Cola

Een lang lint van groen verlichte fietsen trekt door de pikdonkere Maashorst, overal kijken mensen blij verrast. Op de achtergrond klinkt het aangepaste liedje dat iedereen kent van de kerstmantruck van Coca-Cola.

Lees het artikel

Vergeet de Coca-Cola kersttruck: hier is Groenbezorgen

Eerder was het pas kerst, als je de Coca-Cola kersttruck had gespot. Met al die lampjes én natuurlijk ‘Holidays are coming’ op de achtergrond. Maar die tijd is voorbij, want Groenbezorgen lanceert een compleet vernieuwde versie van de Coca-Cola video én song. Waarin licht en samen zijn nog steeds een hoofdrol spelen.

Lees het artikel

Fietsende pakket­bezorgers nu ook in Oss op de pedalen

Ze hebben de wind in de rug. Na Uden en Veghel wordt Oss de derde plaats waar de fietskoeriers van Groenbezorgen neerstrijken. De trappende pakketbezorgers willen ook hier het aantal vervuilende autokilometers terugdringen.

Lees het artikel

Groenbezorgen 2e bij verkiezing De Groene Pluim

MultiTray uit Uden heeft begin deze week de Groene Pluim ontvangen uit handen van wethouder Jeroen van den Heuvel. Het bedrijf maakt verpakkingen voor de foodindustrie en de tuinbouw. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen. ... Er was tijdens de uitreiking ook veel lof voor de twee andere genomineerde groene bedrijven, Beloem en Groenbezorgen.

Lees het artikel

Innovatie: hoe belangrijk is het eigenlijk?

Een thema dat in vrijwel iedere onderneming op de agenda staat, is innovatie. Ook voor Eigen Wijzer Maashorst is het een continue focus. Daarom belegde directeur Marga Huijbregts onlangs een rondetafeldiscussie. Met de ondernemers ging zij in gesprek over wat innovatie voor hen betekent, hoe ze het in hun bedrijf vormgeven en wat Eigen Wijzer Maashorst kan betekenen.

Lees het artikel

Kan het nog duurzamer? Fietsende koeriers­peloton Groenbezorgen groeit als kool

De fietskoeriers van de bezorgdienst Groenbezorgen fietsten in 4,5 jaar tijd bijna 20 keer de wereld rond. Daarmee hebben zij inmiddels 200.000 autostops voorkomen. Het is duidelijk: duurzaam bezorgen heeft volgens het bedrijf de toekomst. ,,Maar kwaliteit gaat vóór groei,” aldus Ruud Alofs, oprichter van Groenbezorgen.

Lees het artikel

Bloemenspeciaalzaak Trendsetters slaat handen ineen met Groenbezorgen

Bloemenspeciaalzaak Trendsetters, gevestigd in De Proeffabriek op de Noordkade, heeft de bezorging van verse bloemboeketten en accessoires ondergebracht bij Groenbezorgen. "Het is een mooie lokale samenwerking, want de bezorgdienst heeft sinds eind 2021 een eigen hub tegenover de Noordkade aan het Heilig Hartplein in Veghel."

Lees het artikel

'Met ons peloton zoveel mogelijk autostops voorkomen'

Aan het woord zijn Ruud en Thijs Alofs, eigenaren van Groenbezorgen. Wat sinds augustus ook in Veghel een vestiging heeft. In 2018 is deze eeneiige tweeling het bedrijf gestart; fietsen en duurzaamheid in één. Deze sportieve tweeling ontdekte enkele jaren terug de geweldige uitlaatklep van fietsen.

Lees het artikel

'Een einde maken aan de bestelbussen die door Veghel racen'

Groenbezorgen heeft sinds kort een eigen locatie in hartje Veghel. De groene letters prijken trots op de gevel van het nieuwe pand aan het Heilig Hart-plein. Ruud (33) en Thijs (33) Alofs hadden al langer een eigen hub in Uden. Samen met een peloton van zo’n zestien koeriers fietsen de tweelingbroers meer dan 100.000 kilometer per jaar.

Lees het artikel

Pieken vanuit diepe dalen met Ruud & Thijs Alofs

Ruud en Thijs Alofs konden na een extreem moeilijke periode vrijheid en plezier vinden op hun fiets. Dat een aantal jaren later een heel peloton aan fietsers meefietsen met hun bedrijf Groenbezorgen hadden ze toen nooit kunnen bedenken. De eeneiige tweeling werken samen aan hun fietskoeriers-­bedrijf Groenbezorgen en dat gaat als een speer!

Beluister de podcast

Door weer en wind: Udense 'Groen­bezorgers' trappen ondanks sneeuw fanatiek door

Waar veel fietskoeriers de afgelopen dagen het werk neerlegden vanwege de hevige sneeuwval, zie je in Uden nog steeds de zwart-groen geklede pakketbezorgers langsfietsen. Ook met hevige sneeuwval stappen de milieubewuste 'Groenbezorgers' op de fiets.

Lees het artikel

Groenbezorgen Uden trapt stevig door met post en pakketjes

Met een eigen ploeg van dertien fietskoeriers in Uden en Veghel timmeren de tweelingbroers Thijs en Ruud Alofs (32) uit Uden stevig aan de weg. Beladen met post en pakketjes trapten ze vorig jaar op hun fiets ruim 100.000 kilometers weg. En de rek is er nog lang niet uit bij Groenbezorgen.

Lees het artikel

Wiltec laat pakketten per fiets bezorgen

Wiltec heeft duurzaam en inclusief ondernemen zeer hoog in het vaandel staan, dit blijkt ook uit het volledige MVO rapport. Voor deze Hall of Fame zoomen we in op één onderdeel: Groenbezorgen. Als totaalleverancier verstuurt het Udense bedrijf Wiltec iedere dag vele pakketten naar haar klanten.

Lees het artikel

In Uden kun je straks je boodschappen op de fiets laten bezorgen

Busjes van Plus, AH en Jumbo die thuis boodschappen bezorgen, zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de straat. Jumbo-supermarkt De Laak in Uden gaat het vanaf 22 juli ‘groen’ doen door de boodschappen met de fietskar thuis te brengen.

Lees het artikel

Jumbo de Laak en Groenbezorgen starten met 'groene' bood­schappen­bezorgservice

Jumbo de Laak lanceert op 22 juli in samenwerking met Groenbezorgen een bijzonder ‘groen’ boodschappenconcept: Jumbo de Laak komt thuis. Met deze service biedt de supermarkt klanten de mogelijkheid om online hun bood­schappen te doen, waarna deze met de fiets thuis thuisbezorgd worden.

Lees het artikel

Programma 'Plezier en passie'

Deurbeslag Expert is door RTL4 gevraagd om in een woonmagazine op TV te verschijnen. Daar hebben we uiteraard geen nee tegen gezegd. Bekijk het fragment uit de uitzending van het programma 'Plezier & passie'.

Bekijk de uitzending

Groenbezorgen in Knoerissen Buukske 2020

Nog geen twee jaar ondernemer en nu al zo'n grote waardering, Ruud kan er bijna niet over uit. "Mijn bedrijf is gericht op lokale ondernemers en het was best spannend of het zou aanslaan, dus dit voelt voor mij als een enorm hart onder de riem!"

Lees het artikel (pagina 17)

Radio-interview met Groenbezorgen in Muziek-Zo

Interview met Groenbezorgen in het radioprogramma 'Muziek-Zo' van Omroep Brabant.

Bezoek de website

Drie startende ondernemers zijn klaar om Veghel te veroveren

Tijdens de laatste bijeenkomst van het Starternetwerk begin november ging het over hoe ondernemers in het nieuws kunnen komen. Voorafgaand aan het evenement kregen de starters de volgende vraag voorgelegd: 'Stel je voor Meierijstad houdt een verkiezing voor beste, meest bijzondere of innovatieve starter van het jaar'.

Lees het artikel

Fietskoerier Ruud Alofs is Groowt Ujes Talent 2020 van de Knoerissen

Udenaar Ruud Alofs , oprichter van koeriersdienst Groenbezorgen, is door carnavalsstichting De Knoerissen uitgeroepen tot 'Groowt Ujes Talent 2020'. Ruud Alofs (31) is een geboren en getogen Udenaar die in Eindhoven aan het ROC de opleiding Sport en Bewegen afgerond heeft. Daarna gaf hij jarenlang tennisles in Uden en omstreken.

Lees het artikel

Ruud Alofs is Groowt Ujes Talent 2020

Udenaar Ruud Alofs (31) is door Carnavalsstichting De Knoerissen uit Uden uitgeroepen tot Groowt Ujes Talent 2020. Hij is de oprichter van het bedrijf Groenbezorgen. Ruud is een geboren en getogen Udenaar. Hij rondde in Eindhoven aan het ROC de opleiding Sport en Bewegen af en heeft vervolgens jarenlang tennisles gegeven in Uden en omstreken.

Lees het artikel

Groenbezorgen in RTLZ-programma 'How it's done'

Op 4 mei om 17:00 uur was Groenbezorgen als figurant te zien op de Nederlandse televisie in het RTLZ-programma 'How it's done'. De uitzending werd op 7 mei om 16:30 uur en op 9 mei om 10:30 uur herhaald.

Bezoek de website

De Ideeënfabriek start samenwerking met Groenbezorgen

Vanaf maart is De Ideeënfabriek gestart met een samenwerking met Groenbezorgen: het dagelijks brengen, halen en frankeren van de post. Een samenwerking die naadloos aansluit bij de duurzaamheidsvisie van De Ideeënfabriek.

Lees het artikel

Groenbezorgen wint tweede prijs bij Ujese Optocht 2019

De Udense optocht vond vanmiddag plaats. Het was weer een kleurrijke bedoeling. Het weer zat niet erg mee, maar dat mocht de pret niet drukken. In de categorie 'Bedrijven' won Groenbezorgen de tweede prijs.

Lees het artikel

Uden on ice op de groene toer

De bezorging van schaatskaartjes en sponsorbrieven? Dat gebeurt bij Uden on ice 'gewoon' op de fiets. Lekker duurzaam! De organisatie nam hiervoor het Udense bedrijf Groenbezorgen in de arm. "Bij zo'n mooi initiatief willen we natuurlijk graag aansluiten", vertellen organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst.

Lees het artikel

Wiltec laat pakketten per fiets bezorgen

De twee Udense ondernemers Groenbezorgen en Wiltec slaan de handen ineen! Samen gaan ze vervoersstromen binnen Uden en omstreken een stuk duurzamer maken door pakketten met de fiets te bezorgen. De testritten verliepen goed en de overeenkomst is getekend.

Lees het artikel

Lekker Uden gaat samenwerking met Groenbezorgen aan

Stichting Food Events Uden is voor Lekker Uden een samenwerking aangegaan met Groenbezorgen. In aanloop naar het evenement, dat 31 augustus, 1 en 2 september plaatsheeft op de Markt in Uden, verzorgt de 'groenbezorger' alle post voor de Stichting.

Lees het artikel

Ik wil hier mijn fulltime job van maken!

De 29-jarige Ruud Alofs startte op 1 februari met zijn bedrijf Groenbezorgen, waarmee hij vervoersstromen binnen Uden en omgeving duurzamer wil maken door middel van de fiets. Het bedrijf wil andere bedrijven ontzorgen van hun pakket- en postzaken. Groenbezorgen biedt verschillende services aan.

Lees het artikel

Ik geloof dat Uden er klaar voor is!

Met een zwaai gaat de deur open: Ruud Alofs is de naam. Op alle fronten een jonge ondernemer - al was dat nooit een doel - sportief, ambitieus en klaar voor de start. Met Groenbezorgen volgt hij zijn hart, vaak de belangrijkste reden om een eigen bedrijf te beginnen. Maar hoe is Ruud achter die ware passie gekomen?

Lees het artikel

Ruud Alofs wint wedstrijd 'Starter van 2018' van D'n Office

Ruud Alofs is vanmiddag met zijn pitch over zijn bedrijf Groenbezorgen 'D'n Starter van 2018' geworden. Daarmee krijgt hij hulp van ondernemers uit D'n Office, die hem helpen aan een droomstart.

Lees het artikel

Ruud Alofs volgt zijn hart met start eigen fietskoeriersbedrijf

Per fiets uw postpakket laten bezorgen? Uw postbus laten legen en op kantoor met de fietskoerier alles afgeleverd krijgen? Vanaf nu is dat prima mogelijk in Uden en omliggende plaatsen. Met dank aan Groenbezorgen, een initiatief van Udenaar Ruud Alofs, die als jonge ondernemer puur zijn hart volgt.

Lees het artikel

Bakker van de Ven gaat voor duurzame bezorging per fiets

Ruud Alofs is een week geleden online gegaan met zijn bedrijf Groenbezorgen, waarin duurzaam bezorgen centraal staat. Zaterdag 30 december bezorgt hij in een samenwerkingsverband met Bakker van de Ven gratis oliebollen thuis in Uden.

Lees het artikel
Zij gaan voor Groenbezorgen

"Lokale en duurzame samenwerking."

"Wij werken al sinds 2018 samen met Groenbezorgen. Snelle en duurzame verzending van pakketten, door een lokaal bedrijf: wat wil je nog meer? Met de service van Groenbezorgen zijn we onze klanten optimaal van dienst. En Ruud en Thijs denken actief met ons mee. Tegen andere ondernemers zou ik zeggen: probeer het gewoon eens. Wiltec en Groenbezorgen gaan in ieder geval nog lang samen door!"

Bart Zegers
Directeur Wiltec in Uden